Videók

Biedermeier írókomód felújítása az 1800 évek végéről.Teljes szerkezeti enyvezés,fiók csúszok cseréje,4 db fiók gyártás . Nitrolakktól kifakult köntöst teljes egészében eltüntettem és egy rubin színű politúrral fejeztem be a felületkezelést.

Hans Makart stílusban készült tükrös szekrény az 1800 évek végéről ,melyen réz és kagylóberakás is ékeskedik.Teljes szétszerelés után szerkezeti enyvezések,pótlások,furnér ragasztások és a berakások legyártása beenyvezése.Felületkezelése fekete sellak politúrral.

1800-as évekből származó eredeti Biedermeier trümó. Felújítása a vizes lakk eltávolításával kezdődött,majd a modern ajtózsanérok eltávolításával fojtatódott,keresztül a vastag svartni leválasztásán,foltozásán át.De menet közben pár apróbb hibát,sérülést felholyagzódást még kijavítottam.Végül a felületkezelés sellak politúrral,hagyományos technikával készítettem el.

Natúr fenyő könyvszekrény/vitrin az 1900 as évek elejéről.A felújítás során eltávolításra kerűlt a régi festékréteg,valamint olajfoltok,tintafoltok,zsírfoltok stb… .Szerkezetileg újra enyveztem,majd tapaszolás után 2 db új láb szorúlt még cserére.Majd finomcsiszolást követően jött a keményolajos felületkezelés 2 rétegben.A vasalatokat rozsdamentesítettem,zárat felújítottam,majd olajozás,zsírozás után újra régi funkciójukat töltik be.A videóban fényképekkel jelenítem meg a felújítás menetét.

%d blogger ezt szereti: